DIVAT

Mindennapi öltözékünk is tükrözheti a hagyomány elemeit. A múlt elemei, motívumai mindennapi öltözékünk része lehet a jelenkor stílusainak keretei között.

ZENE

A magyar népzene világhírének megtartásához elengedhetetlen, hogy a hagyományos dallamvilágot továbbörökítsük a mai fiatalok zenevilágába.

GASZTRO

A tradicionális és a jelenkor konyhaművészetének találkozásával étkezési kultúránk sokszínűbbé, izgalmasabbá válik.

MESTERSÉG

Elődeink alkotómunkájának örökségét meg kell őriznünk a következő generációk számára.

TÁNC

Közös feladatunk szellemi örökségünk, népdalaink, népzenénk, néptáncaink megőrzése, hogy az utánunk jövő nemzedéke is örömüket leljék benne és büszkék legyenek rá.

FOLKTREND! – VISELET-BEMUTATÓ A HAGYOMÁNYOK ÉS A MODERNITÁS JEGYÉBEN 2017-BEN IS

A magyarság hagyományos öltözködési kultúráját, népi motívumait felvonultató divatbemutatót szervezett a Földművelésügyi Minisztérium „folkTREND! – A hagyomány a régi, a stílus új” címmel Budapesten. A hungarikumokért is felelős tárca a hagyományokat újragondolt formában bemutató kezdeményezést tavaly indította útjára, amelynek újabb állomása volt a tegnapi rendezvény.

magyar

„FOLKTREND! - A HAGYOMÁNY A RÉGI, A STÍLUS ÚJ” – DIVATBEMUTATÓ A HUNGARIKUMOK ÉS A TRADICIONÁLIS MOTÍVUMOK JEGYÉBEN

„Mi a célunk a folkTREND!-del? Friss szemmel látni ősi viseleteinket.” – mondta V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a Tesla rendezvényközpontban „folkTREND! - A hagyomány a régi, a stílus új” gondolat jegyében megrendezett divatbemutatón.

magyar

ESEMÉNYNAPTÁR

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30