Bélavári Zita

Bélavári Zita vagyok, 2003-ban végeztem a Magyar Iparművészeti Egyetem Öltözéktervező szakán.

Bélavári Zita vagyok, 2003-ban végeztem a Magyar Iparművészeti Egyetem Öltözéktervező szakán.

Az egyetem utáni években tervezőként dolgoztam különböző hazai ruházati cégeknél, de hamar egyértelművé vált számomra, hogy tervezői fantáziámat az egyedi ruhatervezésben, méretre készítésben tudom a legjobban megvalósítani.

2008-ban, Bélavári Zita Couture néven indítottam el vállalkozásomat, és nyitottam meg ruhaszalonomat is, ahol az alkalmi, és esküvői ruhák tervezése – kivitelezése mellett, lehetőség van a ruhák kölcsönzésére is.

2016 januárjában felkeresett a Magyarország Szépe Kft. ügyvezető igazgatója, Sarka Kata, hogy nagyon örülne, ha az idei versenyre én tervezném a lányoknak a nemzeti, illetve az estélyi ruhákat. Természetesen örömmel mondtam igent a feladatra, ugyanis számtalan ötletem volt, éreztem, hogy ezekben a ruhákban kiteljesedhetem... A tervezési folyamat során nagy hangsúlyt kapott a szoknyarészek rétegessége, a finom rétegek egymásra épülése, és az ebből adódó formai, és felületi játékok. Az öltözékeken elsősorban a fehér szín az uralkodó, de a hímzéssel aplikált szalagok, élénkké varázsolják a fehér szín egyhangúságát. Tervezési munkámhoz a legfőbb inspirációt a szoknyák sziluettje, és ezek a karakteres szalagok adták.

12 darab egymással variálható, harmonizáló alkalmi öltözéket hívtam életre, melyeken a díszítések elsődleges feladata a sziluettek hangsúlyozása. A kollekció négy tájegység ruháit dolgozta fel. Moldvai Csángó, Matyó, Rimóci, és a Sióagárdi.

 

A tervezéskor a legfőbb célom az volt, hogy ezek a különböző sziluettű ruhák, a sok - sok apró részlettel, ötlettel végül tökéletes egységben mutatkozzanak meg a színpadon.

 

http://belavarizita.hu/